Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Een klein bedrag extra nodig? Neem een kijkje op Geld.nl

Geld.nl

Soms heb je gewoon een extra bedrag nodig. Voor een bepaalde belangrijke aankoop, een hoognodige renovatie of de aanschaf van een fiets voor je nieuwe baan. Bij geld.nl kun je in een paar klikken zien bij welk bedrijf je het beste aan kunt kloppen voor zo’n kleine lening. Want op die website kun je gemakkelijk allerlei aanbieders vergelijken. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je meer betaalt dan nodig is.

Waarom vergelijken zo belangrijk is

Wanneer je een product koopt, dan heb je de neiging om even goed rond te kijken of het niet goedkoper kan. Een nieuw koffiezetapparaat, een mobiele telefoon of een paar schoenen: we proberen meerdere versies voor we op aankoop overgaan. Waarom doen nog steeds zo weinig mensen dit als het aankomt op een lening? Want ook een lening zit je lang aan vast, misschien wel langer dan aan die producten. Bovendien gaat het vaak om best wat geld en wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn. Want hoe ontzettend vervelend zou het zijn als jij een bedrag leent tegen een bepaalde rente en je ziet nog geen week later dat het 5% goedkoper had gekund? Afhankelijk van het leenbedrag kan dat oplopen tot een flinke rente per maand.

Geld

Kleine bedragen voor persoonlijke uitgaven

Bij grote banken kun je kleine bedragen vaak nog lenen in de vorm van roodstand. Dat is een krediet dat op je rekening staat waarmee je de min in kunt. Als je een relatief klein bedrag nodig hebt – laten we zeggen duizend euro – dan is die roodstand best handig. Je betaalt er echter ook flink wat rente over. 

doorlopend krediet

Meer verhalen